Începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele din Liga 1 Betano trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin. Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1. În toată Europa, doar 65 de femei dețin o licență UEFA Pro, în timp ce 9387 de bărbați au această licență.
În această săptămână, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (U.N.E.F.S) București a avut loc un proiect european „ProCall – dezvoltarea nivelului profesional al antrenoarelor de fotbal feminin”. Scopul proiectului „INCREASING THE PROFESSIONAL LEVEL OF COACHES
IN WOMEN”S FOOTBALL” (ProCALL) este de a promova educația în și prin sport, cu accent special pe dezvoltarea competențelor. Coaching-ul È‹n fotbalul feminin continuă să fie dominat de antrenori de sex masculin (aproximativ 80% din antrenori sunt bărbați). Prin proiectul ProCall se dorește creșterea numărului de antrenoare calificate UEFA în fotbalul feminin din țările participante, dar și dezvoltarea abilităților profesionale ale tuturor antrenorilor de sex masculin care lucrează în fotbalul feminin. Alături de UNEFS, la acest proiect, care a avut loc în perioada 28-30 iunie în Capitală au participat mai mulți membri ai Confederației Portugheze a Asociațiilor de Antrenori, ai Centrului Național Sportiv pentru Educație din Italia, dar și din partea Asociației Clubului Sportiv Dream Team din România.
Încurajarea fetelor tinere să joace la nivel de performanță este esențială atât pentru creșterea numărul de antrenoare, pentru dezvoltarea abilităților profesionale ale tuturor antrenorilor care lucrează în acaestă zonă, cât și pentru sustenabilitate. Printre subiectele abordate de către proiectul ProCall s-au numărat și următoarele: • Sprijinirea publicului feminin pentru sportul de bază; în sportul de bază accesul liber la activitățile sportive poate fi garantat numai prin implicarea publică puternică pe care vom încerca să o obținem în timpul proiectului nostru. • Sisteme de licențiere pentru cluburi: promovarea și încurajarea utilizării sistemelor de licențiere la nivel național. • Media: prin acest proiect dorim să promovăm sectorul sportiv pentru femei în special și să asigurăm accesul larg al cetățenilor la emisiunile de evenimente sportive ale femeilor. •Promovarea accesului femeilor la poziții de conducere în sport și includerea sportului în baza de date în acest sens.
Becali amenință că se va adresa instanței. Finanțatorul FCSB nu e de acord cu regula impusă de FRF. „Nu vreau bani de la femei. Dacă îmi dai un miliard de la fotbal feminin, eu nu îi iau. Vă dau cuvântul de onoare, chiar dacă sunt omul interesului. Eu vreau bani, dar dacă banii ăia nu se potrivesc cu ce scrie în Sfânta Scriptură, nu îi iau”, a spus Gigi Becali la Digi Sport. Acesta a continuat: „Hai să vă spun un lucru: ea joacă tenis (n.r. – Simona Halep). Ați văzut vreo fată care să aibă accident la tenis? Nu pot să vă explic exact, pentru că mă dau la comisii iar. Voi spuneți că sunt eu nebun, dar o să vedeți că nu e așa”.
„Eu sunt gata să mă duc la judecător să întreb dacă a existat pe globul pământesc cineva care să te oblige să faci ceva ce tu nu vrei. Nouă ne trebuie 100 de ani pentru a învăța să ai demnitate. Ă‚ia fac fotbal feminin că vor să facă. La noi, în Comitetul Executiv, toți ridică mâna. Aici e vorba de demnitate. Eu nu spun ca femeia să nu joace fotbal, doar că eu nu vreau să finanțez asta. Nu poți să mă obligi să fac ceva ce nu îmi place”, a mai spus aceasta. Dacă nu va avea câștig de cauză, va cumpăra totuși o echipă de fotbal feminin: „Dacă judecătorul îi dă dreptate FRF, pentru mine e simplu. Mă duc la FC București 1975 sau FC Cătunul sau FC Scaun. Cum te cheamă, FC Scaun? Ia 10.000 de euro să te cheme FCSB. Și gata, am terminat cu nebuniile”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER